PONIEDZIAŁEK 20.05.2024 |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z serem żółtym i papryka 15g
|
Zupa brokułowa 250g (7,9) Filet z indyka w sosie własnym 65g, kasza pęczak 100g, surówka z białej kapusty i marchewki 85g (1,7), kompot owocowy
|
Ryż biały z prażonym jabłkiem i cynamonem 150g, woda 150 ml |
II ŚNIADANIE |
||
truskawka 100g |
||
WTOREK 21.05.2024 |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pasztetem sojowym i pomidorem 30g, kawa inka 150ml (7)
|
Rosół z kury 250g, potrawka z kurczaka 100g, ziemniaki z koperkiem 100g, tarta marchew z chrzanem 100g, woda 150 ml |
Sałatka jarzynowa własnego wyrobu ( włoszczyzna, groszek, ogórek kiszony, jajko) 100g, wafel kukurydziany 10g, herbatka owocowa 150 ml, arbuz 50g |
II ŚNIADANIE |
||
Sok warzywno- owocowy tłoczony, niepasteryzowany |
||
ŚRODA 22.05.2024 |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Płatki żytnie na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) ze schabem pieczonym własnego wyrobu i ogórkiem małosolnym 15g
|
Zupa kalafiorowa 250g (3,9), Makaron tagiatelle ze szparagami, pomidorami i parmezanem z sosem holenderskim 150g (1,7) woda 150 ml
|
Bułka pszenno-żytnia 35g z masłem 4g, pastą z makreli wędzonej, jajka i cebulki 35g, banan 50g |
II ŚNIADANIE |
||
Truskawka 100g |
||
CZWARTEK 23.05.2024 |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)szynką z wędzarki pomidorem 15g , kakao 150ml (7)
|
Zupa ogórkowa 250g Pierogi z truskawkami polane śmietanką 150g (1,7), woda z miodem i cytryną 15 ml |
Leczo z kiełbaską 150g, bułka ciabatka z masłem 35g (1,7). Herbatka owocowa, gruszka 50g |
II ŚNIADANIE |
||
arbuz 100g |
||
PIĄTEK 24.05.2024 |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Kasza manna na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane z masłem 4g (7) twarożkiem naturalnym z miodem 30g |
Zupa krem z dyni z grzankami 250g(1,7)(vege) , kotlet rybny 65 g, ziemniaki z koperkiem 100g, surówka z czerwonej kapusty 100g, kompot owocowy 150 ml |
Ciasto czekoladowe własnego wyrobu (1,3,7) , herbatka z cytryną 150 ml, morela 50g |
II ŚNIADANIE |
||
Mus owocowy 100g, wafel ryżowy 10g |