Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 20.05.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Płatki jęczmienne na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z serem żółtym i papryka 15g

 

Zupa brokułowa 250g (7,9)

Filet z indyka w sosie własnym 65g, kasza pęczak 100g, surówka z białej kapusty i marchewki 85g (1,7), kompot owocowy

 

Ryż biały z prażonym jabłkiem i cynamonem 150g, woda 150 ml

II ŚNIADANIE

truskawka 100g

WTOREK 21.05.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7) pasztetem sojowym i pomidorem 30g, kawa inka 150ml (7)

 

Rosół z kury 250g, potrawka z kurczaka 100g, ziemniaki z koperkiem 100g, tarta marchew z chrzanem 100g, woda 150 ml

Sałatka jarzynowa własnego wyrobu ( włoszczyzna, groszek, ogórek kiszony, jajko) 100g, wafel kukurydziany 10g, herbatka owocowa 150 ml, arbuz 50g

II ŚNIADANIE

Sok warzywno- owocowy tłoczony, niepasteryzowany

ŚRODA 22.05.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Płatki żytnie na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) ze schabem pieczonym własnego wyrobu i ogórkiem małosolnym 15g

 

Zupa kalafiorowa 250g (3,9),

Makaron tagiatelle ze szparagami, pomidorami i parmezanem z sosem holenderskim 150g (1,7) woda 150 ml

 

Bułka pszenno-żytnia 35g z masłem 4g, pastą z makreli wędzonej, jajka i cebulki 35g, banan 50g

II ŚNIADANIE

Truskawka 100g

CZWARTEK 23.05.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7)szynką z wędzarki pomidorem 15g , kakao 150ml (7)

 

Zupa ogórkowa 250g

Pierogi z truskawkami polane śmietanką 150g (1,7), woda z miodem i cytryną 15 ml

Leczo z kiełbaską 150g, bułka ciabatka z masłem 35g (1,7). Herbatka owocowa, gruszka 50g

II ŚNIADANIE

arbuz 100g

PIĄTEK 24.05.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Kasza manna na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane z masłem 4g (7) twarożkiem naturalnym z miodem 30g

Zupa krem z dyni z grzankami 250g(1,7)(vege) , kotlet rybny 65 g, ziemniaki z koperkiem 100g, surówka z czerwonej kapusty 100g, kompot owocowy 150 ml

Ciasto czekoladowe własnego wyrobu (1,3,7) , herbatka z cytryną 150 ml, morela 50g

II ŚNIADANIE

Mus owocowy 100g, wafel ryżowy 10g